TOTAALKOSMETIEK  
                               voor 'body and mind'


Waarom kiest u voor voetverzorging?

Er zijn wel honderden redenen om aandacht te besteden aan uw voeten. De belangrijkste is misschien dat u uw gezondheid serieus neemt.

Hebt u een staand beroep of bent u een wandelaar of sporter, dan is de conditie van uw voeten erg belangrijk!  Misschien gunt u uw voeten weer eens om op wolken te lopen? Er zijn dus redenen genoeg om naar de pedicure te gaan.


Basis van de voetbehandeling bestaat uit

verzorging van uw nagels en de nagelomgeving

verzorging schimmelnagels en verdikte nagels

verwijdering van overtollig eelt

verwijdering likdoorns

behandeling kloven

opsporing van voetklachten

                   

Diabetische voet en Reumatische voet

Heeft u diabetes of reuma dan zijn uw voeten extra kwetsbaar. Ook dan zijn uw voeten in goede handen bij Totaalkosmetiek. Als gediplomeerd pedicure heb ik mij gespecialiseerd in de 'reumatische voet' en de 'diabetische voet'.


Als pedicure ben ik aangesloten bij brancheorganisatie ProVoet en voldoe aan de branchenormen en wettelijke eisen uit de Code van het Voetverzorgingsbedrijf. Daarnaast ben ik als gespecialiseerd pedicure geregistreerd in het KwaliteitsRegister voor Pedicures (KRP) en werk volgens vastgestelde richtlijnen binnen de profielen van de 'Zorgmodule Preventie Diabetische Voetulcera'.


Totaalkosmetiek heeft verschillende contracten met Podologen uit Doetinchem. Podologen kunnen u naar Totaalkosmetiek verwijzen wanneer u diabetes patiënt bent met een zorgprofiel. 


De voeten van diabetespatiënten zijn extra kwetsbaar omdat:

de bloedsomloop in de benen en voeten kunnen veranderen

het gevoel van de voeten kunnen verminderen of uitvallen

de voeten kunnen van stand veranderen


Reumatische voeten vereisen extra zorg omdat:

Reumatische voeten zijn kwetsbaar en vaak erg gevoelig. Door het dunner worden van het vetkussen onder de bal van de voet, een afwijkende stand van de voet en/of tenen én niet goed passend schoeisel treden er aan de voeten vaak een ongewenste eelt- en likdoornvorming op. Door een beperkte bewegingsvrijheid en/of doordat de tenen herhaaldelijk in de verdrukking komen bij te weinig ruimte in de schoen - krijgt men ook te maken met nagelafwijkingen zoals:

brokkelige nagels

eeltvorming onder de nagels

'schuurpapier' nagels (ondoorzichtig, ruw, bros en gespleten)

verkleuringen van de nagel 
E-mailen
Bellen
Info