TOTAALKOSMETIEK  
                               voor 'body and mind'

                       

 


TOTAALKOSMETIEK

Persoonlijke verzorging is beslist geen luxe meer - het is bijna een noodzaak. Onze westerse maatschappij laat behoorlijk zijn sporen na. Innerlijke en uiterlijke factoren zoals stress, onevenwichtige leef- en voedingsgewoonte, luchtvervuiling en klimaatinvloeden zorgen ervoor dat we vaak lichamelijk en mentaal overbelast raken en ons niet meer in balans voelen. Totaalkosmetiek heeft daar een antwoord op; westerse kennis van verzorging wordt gecombineerd met oosterse werkwijze waarin Levensenergie en Balans centraal staan.

In mijn praktijk kies ik uitsluitend voor de pure kwaliteit van natuurlijk producten zoals essentiële oliën. Deze oliën zijn pure helende energie uit de natuur. De geur van de essentiële olie is de ziel van de plant. Deze oliën worden geproduceerd door kleine kliertjes uit bloemen, bladeren, vruchten, wortels, stengels. Door middel van speciale distillatiemethode komen de oliën vrij uit de kliertjes. Essentiële oliën worden vaak vermengd met zuivere plantenolie van noten, zaden of andere natuurlijke producten.

Essentiële oliën die zeer geconcentreerde werkstoffen bevatten worden snel opgenomen in alle huidlagen. Ze herstellen het evenwicht en verhogen de celstofwisseling. Ter gelijke tijd hydrateren, voeden en beschermen zij de opperhuid.

Essentiële oliën (denk maar aan de geur van lavendel of rozen) hebben een heilzaam effect op onze hersengolf-activiteiten en gemoedstoestand.Ook brengen de geuren van planten onze emotie, herinneringen of gedachten naar boven.

Voor het herstel van de energiebalans wordt ook de Traditionele Chinese Geneeswijze toegepast. Deze geneeswijze is gebaseerd op energetische principes en gaat ervan uit dat alles met alles samenhangt. Het inwendige met het uitwendige, de geest met het lichaam, de mens met de natuur.

Deze eeuwenoude filosofie beschouwt het Leven als een dynamisch energiesysteem dat voortdurend aan verandering onderhevig is en streeft naar evenwicht. Voor de mens betekent dit het vrij en ongehinderd stromen van Levensenergie of Chi via subtiele banen (meridianen) in het lichaam en lichaamsoppervlak. Als de vrije stroom van Chi wordt verstoord kan zich dat uiten in allerlei klachten.

De oude Chinese filosofie baseert zich op de Yin - Yang filosofie (aarde en hemelkrachten) en de vijf elementen: water - hout - vuur - aarde en metaal. Deze filosofie vormt de grondslag voor Toaalkosmetiek. Aromatherapie en deze eeuwenoude filosofie sluiten perfect op elkaar aan waarbij mens, natuur, levensenergie en harmonie centraal staan. De energetische waarde van zuivere essentiële oliën zijn enorm.

Naast TCG en Aromatherapie werk ik ook graag met Cupping, Hotstones, Shiatsu - Kosmetiek, Holistic Pulsing, Voetreflexzonemassage, Ayurveda, Chakra Healing en Fonoforese en Klankschalen.  Hieronder een korte beschrijving van deze methodes .


Cupping

Binnen de Oosterse geneeswijze is cupping een veelvuldig gebruikte zuigtechniek die ontwikkeld werd om energiebanen (meridianen) en specifieke drukpunten van het lichaam te behandelen én om toxinen of afvalstoffen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Wanneer er blokkades van levensenergie ontstaan, kunnen verstorende energieën die in het lichaamsweefsel zitten zich ophopen in de lichaamscellen. Lichaamscellen functioneren daardoor minder goed. Verstorende energieën die in het lichaamsweefsel zitten worden niet altijd even gemakkelijk door het lichaam afgebroken wat voor verdere blokkades en ongemakken kunnen zorgen. Het lichaam kan in vele gevallen wat hulp gebruiken om blokkades op te heffen. Doel van cupping is om stagnatie van energieën te verbeteren of op te heffen De doorbloeding wordt gestimuleerd en diepliggend lichaamsweefsel wordt gemasseerd. Cupping kan ondersteunend werken bij acne of andere huidproblemen. Specifieke meridianen en drukpunten van het lichaam worden behandeld. Cupping wordt toegepast bij diverse behandelingen.


Hotstones

Deze warme vulkaanstenen bevatten de kracht en energie van de aarde. Hotstones werken zeer ontspannend en geven een extra energetische dimensie aan de behandeling.

 

Shiatsu Kosmetiek

Shiatsu Kosmetiek is een specialisatie binnen de Zen-Shiatsu waarbij de nadruk ligt op de cosmetische verzorging van de huid. Shiatsu Kosmetiek is een meridiaan- en drukpuntmassage. Naast de ontspanning streeft de Shiatsu Kosmetiek om de energie in het lichaam te laten stromen waarbij:

het afweersysteem wordt versterkt              

de  aanmaak van hormonen kan worden beïnvloed

de circulatie van bloed en lymfe kan worden geactiveerd of gekalmeerd

de vochtbalans van de huid verbeterd kan worden

gif en afvalstoffen kunnen worden afgevoerd

de talgproductie kan worden gereduceerd


Holistic Pulsing

De techniek van Holistic Pulsing bestaat uit het ritmisch wiegen en stretchen van het lichaam. Het pulsen varieert van minuscuul klein tot groot en van zacht tot krachtig. De beweging die in gang wordt gezet, wordt door het lichaam overgenomen en gaat als het ware door het lichaam heen. Het is te vergelijken met een steen die je in het water gooit waardoor er steeds meer golfjes ontstaan. Holistic Pulsing maakt dus gebruik van het feit dat ons lichaam 75 á 80% uit vocht bestaat. Het is een techniek om mogelijke blokkades van fysieke aard weg te werken. Het heeft effect op chronische spanningen en bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel tot rust. Holistic Pulsing wordt in veel behandelingen toegepast.


Voetrelexzonemassage

Reflexologie is een eeuwenoude geneeswijze die lang geleden werd uitgeoefend in Egypte en China. Reflexologie gaat uit van het principe dat zich in oren, handen en voeten reflexzones bevinden die corresponderen met alle organen, klieren in andere delen van het lichaam. De gevoeligheid van de reflexzone hangt nauw samen met de conditie van het corresponderende orgaan. Door druk- en massagetechnieken op reflexzones zoals die op de voet geprojecteerd liggen, kunnen blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd worden behandeld. Een voetreflexzonemassage is niet alleen een prettige, maar ook een veilige methode van therapie die het lichaam en geest helpt zijn natuurlijke evenwicht terug te vinden. Deze vorm van massage wordt toegepast in diverse behandelingen die ik geef.


Ayurveda

Binnen de traditionele Ayurveda heeft de huid altijd een belangrijke plaats ingenomen in de zin van huidverzorging maar ook als opname orgaan voor warme kruiden oliën. Ayurvedische kruidenolien  die tijdens de behandeling worden gebruikt verbeteren de conditie van de huid en hebben een reinigende en versterkende werking. Tijdens de Ayurvedische massage krijgen ook energiekanalen en energiepunten op gelaat - hoofd - nek - voeten extra aandacht. 

 

Chakra Healing

De Chakra's (Sanskriet : wielen) zijn te vergelijken met een soort energiebronnen in ons lichaam. Chakra's nemen energie op en geven energie af. Via energiebanen (meridianen) stroomt het door het lichaam. Er zijn zeven hoofd chakra's en hebben hun eigen functie. Is er een chakra die niet goed functioneert en dus te weinig energie opneemt of afgeeft dan ontstaat er een onbalans tussen chakra's  onderling.Ideaal zou het zijn wanneer alle chakra's open zouden zijn en even actief. Helaas is dit meestal niet zo. Onbalans in chakra's kunnen op den duur tot allerlei fysieke en/of psychische klachten leiden. Chakra Healing kan prima worden ingezet als aanvulling op andere behandelingen.


Klankschalen en Fonoforese

Zowel klankschalen als fonoforese (stemvork) geven geluidstrillingen. Alles bestaat uit trillingen; emoties, kleuren, woorden, lichamen, dieren, planten en dergelijke. Zelf de allerkleinste deeltjes die in de kwantum fysica benoemd worden, zijn steeds in beweging. Het zijn golfbewegingen en frequenties. Wanneer alles goed functioneert is er balans, zoals een gezond mens. Is er een blokkade dan is de trillingsfrequentie verstoord. Ons lichaam laat dit zien als allerlei pijnen, stress, moeheid, overactiviteit enzovoort. De trillingen dringen diep door tot in de cellen, organen en weefsels.

Elke stemvork of klankschaal heeft zijn eigen harmoniserende werking, die doorwerkt in ons lijf  maar ook op ons energielichaam waardoor balans en welbevinden op verschillende niveaus ontstaat. Deze methode werkt eigenlijk op diverse niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch. Klankschalen en  fonoforese worden ingezet als aanvulling op de behandeling.


De holistische visie van Totaalkosmetiek

Deze bovengenoemde alternatieve behandelmethodes genezen niet, maar activeren en ondersteunen processen en vermogens die de mens van nature heeft. Een holistische visie hebben betekent dat je 'de mens' ziet als een onlosmakelijk eenheid van lichaam, geest en zijn omgeving. De doelstelling van deze alternatieve behandelmethodes is het bereiken van de oorspronkelijke harmonie, zowel op lichamelijk, emotioneel, mentaal als spiritueel gebied.


Waarom kiest u voor Totaalkosmetiek?

Bij een gediplomeerd Schoonheidsspecialist en Pedicure heeft u garantie dat u in deskundige handen bent. Dat is een veilig gevoel - want uw huid - lichaam en voeten zijn kwetsbaar en vragen om vakbekwame verzorging.


gediplomeerd en gespecialiseerd

hygiënisch - zorgvuldig en kwaliteitsbewust

grote keuze uit huid- en lichaamsverzorging

Totaalkosmetiek: voor innerlijke én uiterlijke schoonheid

aangesloten bij de geschillencommissie ProVoet

 
 

 
E-mailen
Bellen
Info